15 juni; een speciale dag

Hallo!

Vandaag is het 15 juni 2018, voor ieder ander een heel normale dag maar niet voor mij. Vandaag heb ik na vele jaren eindelijk mijn eerste boek uitgegeven. In mijn vorige post heb ik verteld over de cover, de coverfoto en de promotiemailing. Toen ben ik geëndigd met de correctieproef, dat is het laatste stuk wat ik nog moet vertellen over het proces bij Boekscout en dan kan ik gaan vieren dat mensen mijn boek kunnen kopen (en natuurlijk een beetje zenuwachtig zijn voor hun reactie)

Waar het eigenlijk op neerkomt is dat ik twee pdf-bestanden krijg toegestuurd. Een van de binnenkant en een van de buitenkant. Tevens kreeg ik ook te horen wat de specificaties van het boek zijn. Het boek is van a5-formaat met een rugdikte van 7,5 mm (in mijn geval 112 pagina's) en de uitvoering zal een softcover paperback worden.

Als je het pdf-bestand van de buitenkant opent dan ziet de voorkant er, natuurlijk, uit zoals op de foto die ik bij de vorige twee posts heb gezet. Op de achterkant staat bovenaan een klein verhaaltje over het boek, daaronder mijn foto en daar weer onder een klein verhaaltje over mij. Verder staat onderaan het logo van Boekscout en het ISBN-nummer dat bij het boek hoort.

Als je het pdf-bestand van de binnenkant opent dan krijg je het manuscript te zien maar dan in boekvorm. Zoals ik al zei heeft het boek 112 bladzijden. Hier heb ik dan alles in meegerkend, dus ook de bladzijde waar de titel in het groot op staat en de bladzijde met de gegevens van Boekscout. Zelf wist ik eerst nog niet hoeveel bladzijden het zouden worden, ik wist alleen dat ik ongeveer 50 a4'tjes had vol getypt in word.

Nu ik beide bestanden had gekregen en doorgenomen, kon ik eventuele correcties doorvoeren. Op voorhand zeg ik alvast maar even dat in het boek zeker spelfouten zullen zitten. Als je 100 keer je eigen verhaal gelezen hebt dan zie je nog weleens wat over het hoofd. In ieder geval heb ik het verhaaltje over mezelf, op de achterkant, een beetje aangepast, een aantal punt en komma fouten en drie woorden verwisseld met andere woorden. Niet echt iets bijzonders.

Dit was eigenlijk het laatste wat ik aan mijn boek gedaan heb en wat ik ga doen. De enige stap is nog de promotie voor dit boek en daarna gaan we natuurlijk verder met een nieuw avontuur.

Voor nu ga ik lekker genieten maar de volgende keer horen jullie meer over het promotieproces.

Groetjes,

Mariska


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


15 juni; een speciale dag

De goodiebag van Binnert Overdiep

Young adult avond #1

Laptop weg en journals erbij

Uitstapje naar Maastricht

Boekreview 3 -> mysterieuze moord in een luxe beauty-instituut